Een tijd geleden ben ik eens heel kritisch door al mijn patronen en patronenbladen heen gegaan, en heb er ook veel weg gegooid. Het was gewoon te veel geworden, en dan heb je er ook niets meer aan.
Zo heb ik nu een mooie hoeveelheid bruikbare patronen, en daar zitten opmerkelijk veel Ottobre's bij.
Ik vind dat fijne patronen, maar ook de stijl bevalt me goed, zowel voor mij zelf als voor Rebecca-Faye.
En met dit slechte en saaie weer ( alhoewel ik eigenlijk geen excuus nodig heb om achter de naaimachine te kruipen; ook met zon en open raam vind ik het heerlijk om te naaien), heb ik een leuke blouse voor haar gemaakt, uit de Ottobre Winter 2002.
Ze is de laatste tijd flink gegroeid, en eindelijke kloppen haar lichaamsverhoudingen wat beter. Ze heeft nog steeds geen taille ( ze is net 6 jaar, dus dat hoeft ook nog niet), maar haar armen benen zijn ( veel) langer geworden, zodat het allemaal wat beter klopt.
Dit is een blouse met lange mouwen en veel plooiwerk. Dat vind ik leuk om te doen, en het staat altijd mooi, vind ik.
Kijk maar even mee:
(klik op foto's voor vergroting)
De achterkant van de blouse. In het onderste deel van het midden-achterpand zit een plooistuk...
Dit zijn bladerdeeg-hapjes, gevuld met gekruid gehakt ( eigenlijk gewoon halve saucijzenbroodjes), en ik moet zeggen; ze waren erg lekker...
...en dat vonden meer mensen. Dit is een kwartier nadat ik de volle schaal op de etenstafel zette... :-)
Nog een fijne Pinkstermaandag!
I made this Ottobre's children's blouse, after cleaning up my stash of patterns and pattern magazines. I had way too much, and I only saved the more classical patterns, which I can use more than once.
This blouse has a lot of folding, which I like to do, and I think it looks good as well.
It's almost finished; we only have to choose the buttons from the button jar.
Speaking of which; my Misty Monday blouse's finished; I found enough buttons in my stash.
I baked some pastry with seasoned minced meat for our school's annual fancy fair. I thought they were delicious, and so did many more; 15 minutes after I put this fully filled tray on the table, this was the result. LOL
Happy Pentecost Monday!
0 comments:
Post a Comment